Stress

Share

IMG_0674At være stresset er en helt normal tilstand, som vi som mennesker kommer i, når vi i en periode skal yde noget ekstra. Vi sætter os op, og for at kunne overkomme den forestående opgave, udskiller vi hormonerne adrenalin og kortisol som hjælpestoffer. Når opgaven er vel overstået, slapper vi af, og kroppen skiller sig med overflødige hormoner.

Men nogle gange – under langvarig stress – når vi aldrig til at slappe af. Vi arbejder derudaf, går på kompromis med vores værdier, afstemmer ikke forventninger med chefen, tager ikke hensyn til os selv og vores familie … Vi er i konstant beredskab til at kunne yde, og adrenalin og kortisol ophobes i kroppen, hvilket påvirker os psykisk og fysisk.

Tankerne myldrer, vi er grådlabile, vi knokler og knokler, men når aldrig i mål, vi skælder ud – også på dem, vi holder af, vi drikker måske lidt for meget, vi føler os forkerte, uden at forstå hvorfor, vi sover dårligt, vi er utidige, vi kan ikke rigtig se en mening med det hele, måske føler vi depressionen nærme sig, og ikke mindst – vi vil ikke erkende det selv!

Læs mere om individuel behandling her

IMG_0674I de to fortællinger herunder, kan du læse 2 fortællinger om at have stress 

-om-stress

-om-stress-og-om-at-maerke-sig-selv

Share

Skriv et svar