Krise, depression….motion

Share

LouisstrandFor noget tid siden hørte jeg (i en dokumentar på radio 24/7) om en kvinde, som led af stærke depressioner, og derfor var under kraftig medicinering. Og det havde hun været længe!

I udsendelsen fortalte hun om, hvordan hun havde fået det markant bedre, efter hun var begyndt at løbe. I starten kunne hun ikke – hendes form var virkelig i bund, men efterhånden havde hun trænet sig op til at kunne løbe en god tur i et fornuftigt tempo. Og den ½ times motion hver dag havde en kæmpe indflydelse på, hvordan hun havde det, og på hvor meget medicin hun havde brug for.

En anden kvinde  – som også havde en affektiv lidelse, – fortalte om, hvordan en ordentlig omgang stavgang, næsten kunne redde hendes dag, og det gav et ordenltigt kick til hendes humør.

Også for “almindelige” mennesker er motion udslagsgivende for, hvordan vi går gennem livet. Benhård fysisk træning giver os ikke mere livskvalitet, men moderat motion, og helst en motionsform vi bryder os om, gør os gladere, mindre stressede og giver overskud til at overkomme udfordringer i hverdagen og eventuelle kriser.

Så udover den positive fysiske effekt af motion, som tynde lår og baller af stål, er der også andre gode grunde til at bevæge sig, nemlig et stærkt psykisk forsvar.

Share