Om at ville tabe sig

Share

Hvorfor vil du gerne tabe dig? Du synes måske, du er for tyk og bruger en masse energi på dit udseende. Men hvorfor vil du egentlig tabe dig? Tror du livet bliver lettere om 10 kg., tror du, at de barndomstrængsler, du stadig bærer rundt på, forsvinder hvis bare du taber dig? Tror du, at din mand bliver nemmere at leve sammen med, hvis du kommer af med fedtet på sidebenene? Tror du, at dit liv bare bliver fyldt med lykke og overskud, hvis du taber dig og bliver en slankere udgave af dig selv?

“Ok!” Siger du, ” jeg ved da godt, at graden af lykke ikke hænger sammen med, om man er tynd eller tyk”. Men hånden på hjertet – hvad er du taler med dig selv om, når du står foran spejlet, og forbander de ekstra kilo? Hvad er det, du bliver ked af, når bukserne ikke sidder som de plejer?

Dine fysiske omgivelser har ikke forandret sig, din mand elsker dig lige så højt, dine børns adfærd forandrer sig ikke med din vægt, din bankkonto er stadig lige fuld (eller tom) din arbejdssituation er den samme, sine venner ligeså – hvad er det så, der foregår?

Vi er desværre ikke klogere end, at vi stadig forbinder slank krop med lykke, også selv om vi på det mentale plan godt ved, at det ikke hænger sådan sammen. Der kan være mange rigtig gode grunde til at tabe sig, men du må ikke snyde dig selv og tro, at du bliver mere lykkelig af det.

Share