Lad os passe på hinanden!

Share

Louis og Leo2014 er i fuld gang, og rigtig mange træder ind i et nyt år med beslutningen om at forandre noget. Ofte lykkes det ikke, fordi virkelig holdbare forandringer kræver arbejder og tid og ikke mindst nye overbevisninger, der kan støtte op om projektet.

Jeg bruger mantraer til at støtte op om mine ønsker om forandringer. Mantra stammer fra Hindu og er, i ordets oprindelige betydning, et ord eller en sætning, der fremkalder en vibration i kroppen, som understøtter en tilstand eller følelse.

Mange af os kender også ordet mantra, som et ord eller en sætning, der udtrykker vores overbevisning og styrker vores adfærd.

Mit 2014 mantra er ”vi skal passe på hinanden”. For at kunne passe på hinanden, er vi nødt til at passe på os selv. Og for at passe på os selv, er vi nødt til at leve i overensstemmelse med vores sande livsværdier, ikke de værdier, vi havde engang, og som var rigtige på det tidspunkt, men derimod de værdier, der passer til der, hvor vi er lige nu.   Arbejd med dine værdier her.

Når vi ikke lever som vi inderst inde gerne vil, bliver vi stressede eller udbrændte, og i den tilstand kan vi hverken passe på os selv eller andre.

Kristne kalder det næstekærlighed, buddhisterne kalder det medfølelse, og begge ord handler om, sådan som jeg tolker dem, at passe på hinanden.

Og 2013 var i høj grad året, der åbnede mine øjne for vigtigheden af at passe på hinanden, og jeg så konsekvensen af ikke at gøre det. Jeg så mennesker, der mistede tillid til verden, blev såret helt ind i sjælen af deres nærmeste, og som skulle bruge urimeligt lang tid på at lande igen. Det var ikke sket, hvis man havde ønsket at passe på hinanden. Så derfor bliver det mit mantra 2014.

Share