Krise?

Share

 

_______________________________________________________________________________________________


Skilsmisse, fyring, børnene flytter hjemmefra, 30 år, 40 år, 50 år 60 år…, dødsfald, handicap, uheld, jobskifte, uddannelsesstart, stress, skolestart, overgangsalder, midtlivskriser, kærestesorger,  økonomiske udfordringer, spirituelle kriser, identitetskrise……

Kriser er mange ting. Det er en overgang i livet, en forandring, der kan være svær at håndtere og som betyder, at vi skal sige farvel til noget og at vi skal se os selv i et nyt lys.

En krise er en reaktion på en forandring, og vi skelner mellem udviklingskriser, altså de kriser, der opstår på baggrund af livets uundgåelige udvikling, og akutte kriser, som er de kriser, der kan komme ovenpå en pludselig traumatisk hændelse.

 

Derudover kan man også opleve spirituelle og eksistentielle kriser, som handler om meningen med livet, om Gud findes og hvad er det, der er større end mig.

 

Ligegyldig hvilken krise man befinder sig, ligegyldig årsagen, vil den altid være forbundet med sorg og afsked med noget kendt. Derfor er det godt at gå gennem kriser sammen med nogen, man føler sig tryg ved, og som man har lyst til at dele sine tanker med.

Share