Terapi – hvordan foregår det?

Share

_______________________________________________________________

Sculptureweb_7069-01Nervøsitet, angst for at dumme sig og generthed er helt almindeligt, når man starter i terapi. Har man aldrig været hos en terapeut, kan det opleves som grænseoverskridende at fortælle personlige og intime detaljer om sit liv, og mange tager tilløb over et par gange før det egentlige problem kommer frem.

Gode terapeuter har lang erfaring i at møde mennesker, hvor de har brug for at blive mødt – og gode terapeuter presser ikke klienten til at gå længere end han selv vil.

Tegneterapi, kropsterapi, drømmearbejde, meditation, familieopstilling og andre metoder kan inddrages i terapien, men den primære del vil ofte være en samtale mellem klient og terapeut – hvor det hovedsagligt er klienten, der taler.

Terapi er meget personligt og tillid til terapeuten er afgørende for udfaldet. Oplever man at etik og moral ikke stemmer overens med ens egen, har man et ansvar for at sige fra og finde en anden terapeut.

Problemer kan ikke være gode eller dårlige, rigtige eller forkerte. En god terapeut tager alle problemer alvorligt, fordi han ved, at det for klienten er vigtigt.

Du er velkommen til skrive til mig, hvis du skulle have et spørgsmål til, hvordan terapi hos mig foregår og om dit problem er “godt nok”… Skriv her eller på info@henriettehagild.dk

Share