Opsigelser og reaktionsmønstre

Share

______________________________________________________________

Indenfor det sidste år har mange oplevet at få fyresedlen – reaktionerne er vidt forskellige.

Nogle reagerer med hurtig handling, får deres CV ud i det personlige netværk, taler med relevante kontakter og søger jobs samme dag, de er blevet opsagte.

 

Andre skal lige have en lille ferie inden de kaster sig ud i at søge nye græsgange. De trænger til at puste ud og har brug for at lande, inden den vilde jobsøgning sættes ind.

 

Nogle tænker – puha, endelig fri for den chef! – andre er kede af det et par dage, rejser sig og kommer videre i livet med eller uden job.

 

Og endelig er der nogen, der oplever et enormt tab ved at miste deres arbejde. Man siger farvel til kolleger gennem flere år, man har ikke længere noget konkret at stå op til om morgenen, arbejdsidentiteten er væk – og hvem er man så?

Måske optræder man udadtil med overskud og “det klarer jeg selv” attitude, men indeni presser kaos, vrede og frustration presser sig på.

 

Chok – reaktion – bearbejdning – nyorientering

er de typiske reaktionsfaser, mennesker går igennem, når de udsættes for chok, tab og pludselig kriser. Hver fase skal have sin tid, man skal give sig tid til at gå igennem dét, man oplever.

 

De fleste oplever en opsigelse som et chok – stort eller lille, og tiden fra chok til nyorientering er individuel, og det er helt som det skal være!

Share