Terapi på slankekuren – 2

Share

Bente ville tabe sig. Hun spiste sundt, dyrkede motion og var i det hele taget meget bevidst om, hvad der skulle til. Og alligevel skete der ikke noget…Så da Bente kom i forløb hos mig, var hendes selvtillid i bund. Selvværdet var heller ikke imponerende, da Bente altid havde kæmpet med sit udseende, sin vægt, sin selvopfattelse og hvad hun troede, andre tænkte (om hende).

Da jeg første gang så Bente, slog det mig, hvor meget hun holdt igen og i hvor høj grad hun holdt fast i sig selv. Det virkede som om, hver en muskel var spændt, og kroppen var trukket ind i sig selv.

Jeg er ikke diætist og rådgiver ikke om kost og motion, men jeg er overbevist om, at vores holdning til os selv spiller ind, når man vil tabe sig. Jeg er overbevist om, at holder man igen på sig selv og er man bange for at vise “sit sande jeg”, har kroppen brug for et lag fedt, der holder omverden ude og “jeget” gemt.

Mit arbejde med Bente gik i høj grad ud på lære hende at slappe af gennem blandt andet meditation og forskellige afslapningsøvelser. Hun skulle finde ud af, hvem Bente var – ikke Bente med 17 kg for meget på kroppen eller Bente som burde tabe sig – og hun skulle finde ud af at acceptere og holde af sig selv ligegyldig, hvordan hun så ud.

Mit udgangspunkt i coaching og terapi er, at vi må starte med det der er, hvis vi gerne vil nå et mål. Tænk, hvor meget nemmere det er, at arbejde henimod et mål, hvis man ikke modarbejder, men derimod samarbejder, i dette tilfælde, med sig selv.

Det rigtig interessante i Bentes historie var, at det ikke længere var enormt vigtigt for hende at tabe sig for at se ud på en bestemt måde. Derimod fandt hun værdi i at leve sundt og dyrke motion for den følelse af velvære, det gav. Og langsomt tabte hun en del af de kilo, hun vejede for meget.

 

Share