Sådan hjalp internetterapi Lone

Share

Skype-logoI min praksis har jeg også taget Skype til mig, og jeg har i dag klienter over hele Danmark – onlineterapi er stadig en overvindelse for mange klienter, for vi er jo opdraget med, at vi møder op hos vores terapeut. Men der er så mange fordele i forhold til f. eks geografi og tidspunkt forbundet med onlineterapi, og jeg håber, at flere og flere vil tage formen til sig.

Internetterapi hjælper flere og flere mennesker ud af den psykiske ubalance. For mennesker med depression og angst kan blot det at komme ud ad døren for at tale med en terapeut, være en uoverkommelig opgave, og derfor vælger alt for mange ikke henvende sig til em relevant behandler, men forsøge at overkomme tilstanden på egen hånd, evt. i samarbejde med en pille.

I region Syddanmark har man nu forsøgt sig med onlineterapi, og resultaterne er gode. Terapien er kognitiv og adfærdsrettet,  altså med fokus på tanker og overbevisninger og handlinger, der understøtter en forandring, og det er jo som oftest sådan, der arbejdes i det offentlige regi. Regionen startede med depressionsramte, og har nu udvidet ordningen til også at omfatte mennesker med angst.

Du kan se et klip om Lone her  – fra TV2

Share