Om selvansvarlighed

Share

GainsBIMG_7785-01Selvansvarlighed er vejen frem! Hvor er det forstemmende, at så mange lægger ansvaret for deres egen indre tilstand fra sig, og, om man så må sige, skyder skylden på andre. Er man ude af balance, i krise eller blot lidt trist til mode, er der kun én, der har ansvaret for det – og det er dig selv.

Føler du dig overset af din partner, føler du dig brugt af andre, er du ked af din karrieres negative udvikling, ja så kan du vælge at give partneren skylden og dennes manglende opmærksomhed på dine behov. Eller finanskrisen, chefen, vennernes illoyalitet og andres ønske om at ændre dig, din barndom eller de hårde teenageår – eller vejret!

Du kan også vælge at tage ansvaret for dit eget liv, og handle som et modent menneske. Når vi indenfor psykologien taler om modenhed, taler vi om i hvor høj grad, man er parat til at kigge indad og tage ansvar for sit eget liv og for sine følelser. For det er kun dig, der har ansvaret for dig, og selvom du lever i et parforhold og har mange venner, så kan du ikke forvente, at de gør dig lykkelige. Oplever du, at noget ikke er som du synes, det burde være, kan du tage ansvaret for det og søge at forandre det – gennem dine egne indre forandringer.

 

Share